Tekstcorrectie

Scripties, papers, essays en overige teksten

Snelle correctie

In beginsel binnen 3 werkdagen je gecorrigeerde tekst retour. 

Voetnotencheck

Voetnoten zijn van onschatbare waarde. 

Eerlijke prijs

Nooit meer betalen dan aangegeven.

Hoi, ik ben Josanne en ik ben een taalnerd

"Heeft!" Riep ik als meisje van 10 door de bus toen de chauffeur nog maar net de zin "Als de chauffeur jullie afgezet heb…" had uitgesproken. De volwassenen in de bus wisten niet zo goed hoe ze moesten reageren en ik snapte er niets van. 'Hij heeft' had iedereen in groep 6 toch al geleerd?

Ook in de jaren die volgden heb ik mensen niet altijd even subtiel op fouten gewezen. Ik verbeterde twee keer een docent Nederlands, verbeterde tijdens mijn rechtenstudie spelfouten in tentamens en niet zo heel lang geleden nog wees ik mijn tutor Frans (moedertaalspreker, ja) erop dat hij een werkwoord verkeerd had vervoegd.

Over het algemeen kan ik me in gezelschap echter prima beheersen als ik taalfouten tegenkom, maar al die ingehouden, opgekropte correcties moeten natuurlijk een keer naar buiten. Ik vind dan ook maar weinig dingen leuker dan een tekst uitpluizen op d'tjes en t'tjes, contaminaties en tante betjes. Volgens verschillende onderzoeken moet je me daarom een onaangenaam mens vinden, maar je kunt er natuurlijk ook je voordeel mee doen: stuur me jouw tekst en ik strijk de kreukels eruit. Ik sta te popelen om voor je aan de slag te gaan!

Wat houdt mijn tekstcorrectie in?

  • verwijdering van spel- en stijlfouten
  • verbetering van interpunctie
  • reconstrueren van zinnen en eventueel alinea’s
  • alternatieven voor vaak voorkomende woorden in je tekst
  • correctie van voetnoten en literatuurlijst volgens de (door jou aangeleverde) richtlijnen
  • correcties en opmerkingen via track changes, zodat je kunt zien wat ik heb aangepast en - indien nodig - waarom


Ben jij net zo'n taalnerd als ik en ben ik daardoor héél snel klaar met het doorspitten van je tekst? Dan stel ik de aangegeven prijs naar beneden bij! 

(Dit geldt uiteraard niet voor het starttarief.) 

tot 3.000 woorden / starttarief

tot 10.000 woorden

167,-
150,-

tot 15.000 woorden

250,-
200,-

tot 20.000 woorden

333,-
275,-

tot 30.000 woorden

500,-
425,-

meer dan 30.000 woorden

Neem contact op voor een persoonlijke offerte!
€ 50,-

Tekstcorrectie

Via de knop hieronder reken je je tekst tot 3.000 woorden af. Is je tekst langer? Dan geldt dit als het starttarief en ontvang je via mail een factuur voor het resterende aantal woorden. 


Tijdens het bestelproces kun je je gewenste deadline en het totaal aantal woorden van je tekst doorgeven. Is je bestelling geslaagd, dan ontvang je verdere instructies voor je correctie.