Video Aspect Ratio: 4:1

Scriptieboost

Struikelen met de finish in zicht? Echt niet!


Persoonlijke scriptiebegeleiding voor een scriptie die staat als een huis. 

Persoonlijk

een-op-eenbegeleiding

Flexibel

past altijd in jouw planning

Compleet

tekst, structuur, planning en aanpak

Herkenbaar?

  • Je krijgt nachtmerries van het woord 'scriptie'. 
  • Je scriptie is je ergste vijand waar je je het liefst voor wilt verstoppen. 
  • Je bent al (meer dan) eens in tranen uitgebarsten bij de gedachte aan je scriptie.
  • Je hebt wel wat beters te doen dan het schrijven van een scriptie.
  • Je hebt besloten het schrijven van je scriptie uit te stellen tot drie dagen voor de deadline - want dan ben je ouder en dus wijzer en dan gaat het vast vanzelf. 

Eerste hulp bij scriptiestress

Veel studenten zien als een berg op tegen het schrijven van hun scriptie. De vreselijkste horrorverhalen over deze studiefase doen de ronde - soms zelfs al op de middelbare school. Studenten die langer over hun scriptie doen dan over de rest van de studie, studenten die zijn uitgevallen terwijl ze alleen nog hun scriptie hoefden te schrijven, of het bloed, zweet en tranen-scenario; het beeld van eenzaam en alleen ploeterend achter een bureautje moeten zitten terwijl de rest van de wereld wél plezier maakt.

Nee, inderdaad, het schrijven van je scriptie is geen sinecure. Maar als je weet waar je valkuilen liggen of waar je nu precies zo tegenop ziet, scheelt dat al de helft. En trouwens, voor de meeste van die valkuilen zijn prima oplossingen voorhanden. Twijfel je aan je taalgebruik? Laat je tekst corrigeren. Weet je niet waar je moet beginnen? Maak een planning. Onzeker over wat er van je verwacht wordt? Schakel een sparringpartner in. Geen idee waar je deze oplossingen kunt vinden? Ze zitten allemaal in de Scriptieboost!

Zo boosten we samen je scriptie:

Persoonlijke begeleiding

Niet iedere student struikelt over dezelfde drempels bij het schrijven van de scriptie, daarom bestaat de Scriptieboost uit persoonlijke begeleiding, die je kunt indelen op de manier die bij jou past. Je krijgt namelijk twintig uur begeleiding, die je in een periode van maximaal 6 maanden kunt inzetten. Zo kun je zelf bepalen of je iedere week een uur wilt sparren om je voortgang in de gaten te houden of dat je deze begeleiding liever verdeeld over twee weken wilt gebruiken. Iedere combinatie is mogelijk, want na ieder begeleidingsuur ontvang je een overzicht met de uren die je nog kunt inzetten.


Structuur, aanpak, planning

Tot nu toe was je studie redelijk gestructureerd: colleges, tentamenronde, colleges, tentamenronde. Zo nu en dan een (wat langere) opdracht tussendoor, maar de deadlines werden over het algemeen voor je bepaald; jij hoefde ze alleen maar te halen. Het schrijven van je scriptie is andere koek. Je hebt waarschijnlijk één uiterste, dodelijker dan dodelijke, terminale deadline. Hoe je die drie tot zes maanden voorafgaand aan die deadline indeelt, mag je helemaal zelf bepalen. Een vloek en een zegen tegelijk, want weet je wel hoe veel tijd dat is, drie tot zes maanden? Maar aan de andere kant: Weet je wel hoe snel die maanden voorbij vliegen?

Kortom: het is tijd voor structuur en planning om het overzicht te bewaren. Het skelet van je scriptieproces, zogezegd. Dus natuurlijk komt dit uitgebreid aan de orde tijdens de Scriptieboost.

Wekelijkse scriptietips in je mailbox

Hoe je je tegoed aan begeleidingsuren ook verdeelt over je agenda, een regelmatige schop onder je kont is vaak net even de aansporing die je nodig hebt. Daarom krijg je tijdens de Scriptieboost zes maanden lang elke week een boostermail met scriptiegerelateerde tips. Tegelijkertijd zijn deze boostermails een subtiele herinnering dat die scriptie niet vanzelf op papier komt…

Tekstcorrectie

Is het einde in zicht en sta je op het punt de definitieve versie van je meesterwerk in te sturen? Dan is het tijd voor een tekstcorrectie! Ik heb tijdens de hele Scriptieboost al met je meegelezen, maar voor deze laatste check ga ik met een stofkam door je tekst. Ik verwijder spel- en taalfouten, verbeter de interpunctie, reconstrueer zinnen (en eventueel alinea's), ik geef alternatieven voor vaak voorkomende worden, schrap onnodige herhalingen en check je voetnoten, verwijzingen en literatuurlijst.

Wat andere studenten zeggen

Patricia

Heel erg duidelijk en erg waardevol! Je laat de kwartjes weer vallen. Dank, Josanne!

Marjan
Eindelijk groen licht. Mag mijn onderzoeksvoorstel inleveren bij de universiteit. Hoera!

Meld je aan en plan direct je eerste begeleiding in

FAQ

Scriptieboost

Is de Scriptieboost alleen voor juridische scripties?

Nee, zeker niet! Ook voor juridische scripties geldt dat de inhoudelijke begeleiding bij de hogeschool of universiteit ligt. Ik help je met de planning, het schrijven, het aanbrengen van structuur, het vertellen van een logisch verhaal, taalgebruik, de opmaak… Eigenlijk alles wat niet inhoudelijk is aan een scriptie.

Wat houden de begeleidingsuren precies in?

Precies datgene waar jij hulp bij nodig hebt. Het maken van een planning, het aanbrengen van structuur, onderzoek doen, sparren over je onderwerp, een frisse kijk als je bent vastgelopen, tussentijdse feedback op je tekst…

Kan ik in termijnen betalen?

Dat kan zeker! Je kunt het bedrag ineens betalen, in 3 termijnen of in 6 termijnen.
Betaal je ineens, dan kun je alle begeleidingsuren tegelijk inplannen voor momenten die het beste in jouw planning passen.
Bij 3 termijnen kun je maximaal 7 uur per termijn inplannen en bij 6 termijnen zijn dat er maximaal 3.

Mijn vraag staat hier niet bij…

Heb je een andere vraag? Stel die dan via het contactformulier of stuur een mail naar post@jacademie.nl.

Voorkom scriptiestress

€ 1407,-
€ 997,-

Scriptieboost

Wat je krijgt:

  • Twintig uur persoonlijke begeleiding (t.w.v. € 1180,-)
  • Wekelijkse Boostermail met tips en motivatie (t.w.v. € 52,-)
  • Tekstcorrectie (t.w.v. € 175,-)