Weg met jurisprudentiestress!

Moeiteloos jurisprudentie analyseren


Zie jij ook zo op tegen lange lijsten met jurisprudentie?Je begint vol enthousiasme aan een nieuw vak. Nieuwe boeken, nieuwe docent, misschien zelfs wel een heel nieuw onderwerp of rechtsgebied… En een nieuwe lijst met verplichte jurisprudentie. Er staan 125 arresten op en de moed zakt je in de schoenen. Herkenbaar?


Tijdens mijn rechtenstudie was ik bij ieder nieuw vak gemotiveerd tot op het bot, maar van de lange lijsten met verplichte uitspraken – en vaak ook de lange lijsten met aanbevolen uitspraken – kreeg ik de kriebels. Het was de hoogste tijd om orde in de chaos te scheppen en de jurisprudentielijsten gestructureerd te lijf te gaan.Wil jij ook plezier krijgen in het lezen van arresten?

Wat ik kan, kun jij ook...

Vanaf het moment dat ik de verplichte jurisprudentie met een plan te lijf ging, verdween mijn jurisprudentiestress als sneeuw voor de zon. Sterker nog: ik kreeg ontzettend veel plezier in het analyseren van rechterlijke uitspraken


Door elke uitspraak op dezelfde manier te analyseren en deze analyses steeds op dezelfde manier uit te werken, kreeg ik steeds sneller inzicht in nieuwe uitspraken en creëerde ik gaandeweg een persoonlijk archief waar ik snel dingen in terug kon vinden, zonder opnieuw de volledige uitspraak te hoeven lezen. Ik hield daardoor dus ook tijd over.


Inmiddels ben ik al een tijdje afgestudeerd en begeleid ik studenten die vastlopen in hun (rechten)studie. Ik gebruik nog steeds dezelfde methode om uitspraken te analyseren en leer deze ook aan aan studenten die worstelen met jurisprudentieanalyse. 

Ontdek hoe je moeiteloos jurisprudentie analyseert

Krijg inzicht in de opbouw van jurisprudentie

Uitspraken van de rechtbank zijn anders dan arresten van de Hoge Raad en bij een strafrechtelijke uitspraak let je op andere dingen dan bij een privaatrechtelijke. Het onderscheid tussen formele en materiële analyse is de eerste stap naar snel inzicht.

Bespaar tijd

Hoe meer inzicht je hebt in de opbouw van een uitspraak, hoe sneller je de kern ervan te pakken hebt. En hoe sneller je die kern te pakken hebt… Je hebt het al druk genoeg met een rechtenstudie. Iedere methode die tijd oplevert, is een uitkomst!

Creëer je persoonlijke archief

Nog meer tijdwinst? Leg een makkelijk doorzoekbaar archief aan van je analyses en je hoeft één uitspraak ook maar één keer te analyseren. Nóg meer tijd voor dat avondje stappen nachtje extra slaap!

Geen stress van lange jurisprudentielijsten

Nieuw vak met een nieuwe, oneindig lange, lijst met verplichte jurisprudentie? Je draait er je hand niet meer voor om. Een groot deel van de uitspraken vind je terug in je eigen archief en de rest, daar ben je zó doorheen. De zaak is afgedaan.
null
€ 49,-

Workshop jurisprudentieanalyse

  • Krijg jij rode vlekken in je nek van ellenlange lijsten met verplichte jurisprudentie?
  • Zie je soms door de bomen het bos niet meer?
  • Wil je sneller meer inzicht in rechterlijke uitspraken?


Dan is dit de workshop voor jou!