Scriptiebegeleiding

Krijg weer grip op je scriptie met persoonlijke begeleiding en ondersteuning!

Controle

Krijg weer grip op je scriptie

Structuur en planning

Overzicht en actiepunten

Schrijfproces

Feedback en ondersteuning

Alleen nog even die scriptie…

Alle tentamens zijn gemaakt, alle papers ingeleverd, alle opdrachten afgewerkt en alle praktijkopdrachten achter de rug. Je hebt nog maar één hobbel te nemen, de vette kers op je studietaart: de scriptie. Voor de meeste studenten is 'scriptie schrijven' alleen makkelijker gezegd dan gedaan. 


Het schrijven van een scriptie kan aanvoelen als het navigeren door een doolhof. Je worstelt met het vinden van de juiste structuur, alsof je een pad probeert te banen door een dicht bos van ideeën. Het opstellen van een realistische planning kan voelen als het proberen te jongleren met te veel ballen tegelijk, terwijl andere verplichtingen constant aandacht vragen.


En dan, als je je onderzoek hebt afgerond, blijk je pas aan de voet van de berg te staan. Het schrijfproces dient zich aan, met de uitdaging om ideeën duidelijk en overtuigend op papier te krijgen en de angst voor plagiaat als een afgrond aan je voeten. Welke informatie is relevant? En hoe moet je deze interpreteren?


Het is dus helemaal niet gek als je je verdwaald en verloren voelt, want al deze  uitdagingen maken het schrijven van een scriptie tot een complexe en vaak stressvolle onderneming. Ook al voelt het afronden van je scriptie nu als een onmogelijk doel, dat is het absoluut niet!

Herkenbaar?

Je worstelt met het opzetten van een duidelijke en  logische structuur. 
Je planning is een puinhoop en je weet niet hoe je je scriptie moet combineren met je andere verplichtingen. 
Je hebt geweldige ideeën, maar je weet niet hoe je ze moet formuleren, waardoor je met een enorm writer's block zit. 
Je voelt je overweldigd door je scriptie, je onderzoek, je bevindingen en de meningen van andere auteurs. 
Je hebt stress, voelt je ongemotiveerd en je bent bang dat die scriptie voor altijd onvoltooid blijft.  

Hoe ik jou kan helpen

Controle

Scripties kunnen overweldigend zijn en het is makkelijk het gevoel te krijgen dat je de controle verliest. Ik help je weer grip te krijgen op je werk, door het verfijnen van je onderzoeksvraag, het structureren van je argumenten, of gewoonweg het ordenen van je gedachten. Samen delen we je werk op in beheersbare stukken, zodat je je niet langer overweldigd voelt. 

Structuur en planning

Een van de grootste uitdagingen bij het schrijven van een scriptie is het opzetten van een duidelijke structuur en het maken van een realistische planning. Ik help je bij het opstellen van een gedetailleerde inhoudsopgave en een tijdlijn voor je werk. Hierdoor kun je je werk (weer) in perspectief zien en weet je meteen wat je moet doen om je scriptie op tijd af te ronden.

Begeleiding tijdens het schrijfproces

Het schrijven van een scriptie is een lang en vaak eenzaam proces. Met scriptiebegeleiding van JAcademie kun je rekenen op regelmatige feedback en ondersteuning. Ik beoordeel concepten, doe suggesties voor verbeteringen, en help je om je ideeën duidelijker en overtuigender te formuleren. Daarnaast kun je op me rekenen bij het overwinnen van schrijfblokkades en het vinden van motivatie wanneer het moeilijk wordt.

Persoonlijke aanpak

Elke student en elke scriptie is uniek. De scriptiebegeleiding van JAcademie is flexibel en persoonlijk: ik pas de begeleiding aan aan jouw specifieke situatie, waardoor jij de begeleiding krijgt die je op dat moment nodig hebt. 

Ondersteuning na het schrijven

Ook na het voltooien van je scriptie kun je behoefte hebben aan ondersteuning, bijvoorbeeld bij het voorbereiden van je verdediging of het redigeren van je werk. Uiteraard hoort dit ook bij de scriptiebegeleiding van JAcademie!

€ 59,-

Scriptiebegeleiding

Of je nu hulp nodig hebt bij het structureren van je tekst, je literatuuronderzoek, je voetnoten of alleen de welbekende schop onder je kont nodig hebt, ik help je je scriptie weer leuk te gaan vinden. 

FAQ

Scriptiebegeleiding

Hoe en waar vindt de begeleiding plaats?

De begeleiding vindt online plaats, via Zoom, Teams, Skype of Google Meet.

Hoe plan ik de begeleiding in?

Nadat je betaling is voltooid, leid ik je naar mijn kalenderpagina. Je kunt hier zelf een dag, een tijd en een platform kiezen voor de begeleiding. Je kunt hier ook eventuele opmerkingen kwijt.

Vervolgens klik je op 'afspraak inplannen'.

Is deze begeleiding alleen voor scripties?

Zeker niet! Je kunt ook gebruikmaken van deze begeleiding voor het schrijven van papers, essays en andere (academische) teksten.

Is deze begeleiding alleen voor juridische scripties?

Nee hoor, zeker niet! Je kunt ook bij me terecht als je een scriptie schrijft voor een heel andere studie.

Ik doe HBO en geen universitaire studie…

Ook dan ben je hier aan het juiste adres voor scriptiebegeleiding!

Mijn vraag staat hier niet bij…

Heb je een andere vraag? Dan mag je natuurlijk altijd contact met me opnemen! Gebruik hiervoor de contactpagina of mail je vraag naar post@jacademie.nl.

Wat andere studenten zeggen

Eindelijk groen licht. Mag mijn onderzoeksvoorstel inleveren bij de universiteit. Hoera!
Marjan

Heel erg duidelijk en erg waardevol! Je laat de kwartjes weer vallen. Dank, Josanne!

Patricia

Jouw cheerleader

Met mijn juridische achtergrond en jarenlange ervaring in het begeleiden van studenten, weet ik precies welke uitdagingen het schrijven van een scriptie met zich meebrengt. 


Ik ben niet alleen een ervaren academica, maar ook een gepassioneerd schrijver. Naast academische teksten schrijf ik ook blogs, columns en korte verhalen, en ik doe ieder jaar mee met National Novel Writing Month. Ik ken de kunst van het schrijven en ik weet hoe ik deze vaardigheden effectief over kan brengen op anderen. 


Of je nu worstelt met het formuleren van je ideeën, het structureren van je argumenten, het vinden van de juiste woorden, of het navigeren door de complexe regels van academisch schrijven, ik ben hier om je te helpen. Mijn aanpak is persoonlijk en afgestemd op jouw unieke behoeften en schrijfstijl.


Met mij aan je zijde krijg je niet alleen deskundige begeleiding, maar ook een partner die in je gelooft en een cheerleader die juicht bij iedere overwinning. Ook jij kunt een scriptie schrijven om trots op te zijn, en mijn doel is om je de tools en het vertrouwen te geven om dat te bereiken.

€ 59,-

Scriptiebegeleiding

Kun je hulp gebruiken bij het plannen, organiseren of structureren van je scriptie? Ben je vastgelopen in je literatuuronderzoek of je argumentatie? Krijg je rode vlekken in je nek van de gedachte aan je verwijzingen, voet- en eindnoten of literatuurlijst? Dan is het tijd om in actie te komen.